Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i första startled i Bahrain

Marcus Ericsson startar i första startledet i lördagens GP2-lopp i Bahrain.

Annons

Efter mardrömspremiären i Malaysia fick Marcus Ericsson en efterlängtad fullträff i fredagens kval på Sakhir International Circuit i Bahrain. Kumlakillen var tvåa, endast slagen av schweizaren Fabio Leimer, och han startar därmed vid sidan av Leimer i lördagens lopp. Leimer var helt överlägsen i kvalet, var nio tiondelar snabbare än Marcus och över sekunden före övriga fältet.

Redan under fredagens förmiddagsträning såg Marcus vass ut och han lyckades alltså bibehålla det höga tempot även under kvalet. Just kvalet har annars varit Marcus stora akilleshäl under de tre tidigare säsongerna i GP2, som är serien närmast under formel 1.

Marcus är ny i mästarstallet Dams och han fick nu visa sin nya arbetsgivare att han är att räkna med. Även stallkompisen Stéphane Richelmi fick till ett bra kval och startar som sexa i lördagens lopp som startar 14.45, svensk tid.