Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i krasch i Monaco- flydde ur brinnande bil

Mardrömstävlingen i Monaco fick ett tidigt slut på lördagen för Marcus Ericsson.
Kumla-föraren kraschade på det tionde varvet av GP2-tävlingen. Han flydde sedan ur sin brinnande bil.

Annons

Efter den dramatiska fredagen där stallkamraterna Marcus Ericsson och britten Sam Bird kolliderade med varandra och tvingades bryta fortsatte den tunga tävlingen för Ericsson på lördagen med ett sprintrace.

Men bara efter tio varv tog tävlingen slut för Ericsson som kraschade.

Tv-bilderna visade hur Ericsson tappade kontrollen och körde över curbsen och in i stängslet. Han lämnade sin brinnande bil.

En tröst mitt i all bedrövelse för Marcus är att de första rapporterna tyder på att det var ett tekniskt fel med bilen som låg bakom kraschen. Det var alltså inget misstag av honom själv den här gången. 

- Jag kunde inte göra mycket. Det brukar vara understyrt i den kurvan. Nu var det tvärtom, och bakvagnen tappade fästet. Det blev en lufttur över curbsen innan jag small in i staketet, säger Marcus, som klarade sig oskadd från kraschen.

- Ingen fara, men jag kommer nog att vara rätt mörbultad i morgon.

Marcus och stallkompisen Bird hade annars strikta teamorder om att ta det lugnt och inte riskera ytterligare sammanstötningar efter den senste tidens turbulens mellan stallkamraterna.

Läs mer i morgondagens NA. 

Klicka här eller på länken intill för att följa loppet via GP2-seriens egen direktrapportering.