Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i krock med kompis: "Dumt gjort"

I ivern att nå prispallen gjorde Marcus Ericsson ett misstag och kolliderade med stallkompisen. Det gjorde honom poänglös i GP2-premiären i Istanbul.
Istället fick Kumla-killen en utskällning av sitt team efter målgången.

Annons

– Jag fick lite skit från teamet, men jag kör för att ta så mycket poäng som möjligt, säger Marcus.

Efter niondeplatsen i lördags siktade Marcus Ericsson på en topplacering i söndagens sprintrace i Istanbul.

Det såg länge ljust ut. Marcus attackkörning förde honom upp honom till femte plats när två av konkurrenterna, Davide Regal och Julian Leal, drogs in i en våldsam krasch som resulterade i komplicerade benbrott för italienaren Regal.

Säkerhetsbilen kom ut på banan och samlade ihop fältet, och när ett endast ett varv återstod blev det omstart. Marcus satsade då allt på ett kort, försökte passera stallkompisen Sam Bird som låg precis framför.

Det slutade med en krock.

– Jag hade två poäng och ville komma på pallen. Kände att jag hade mycket däck kvar medan Sam och Barwa-bilarna i täten hade dåliga däck. Jag gjorde en liten fuling och dök på insidan av Sam. När han såg mig komma stängde han dörren, säger Marcus.

– När man redan gjort en attack går det inte att backa tillbaka och vi stötte ihop. Jag for över kurbsen och skadade framvingen lite grann.

Trots sammanstötningen lyckades Bird bärga helgens andra pallplats, som trea, medan Ericsson kämpade sig i mål som åtta utanför poängplats.

Relationen mellan Ericsson och Bird var redan lite ansträngd efter att de krockat på Imolabanan i Italien tidigare i år. Den gången demolerade Ericsson bilen och slutade tia medan Bird bröt. Efteråt skakade iSport-förarna hand och bestämde sig för att gå vidare.

Vad sade Bird den här gången?– Han sade inte så mycket, men jag fick lite skit från teamet.

På vilket sätt?– De sade att det inte var så smart och ”så får du inte göra”, speciellt inte mot en teamkamrat. De är rädda för att båda bilarna ska bli stående. Men nu har allt lugnat ner sig, säger Marcus till NA några timmar efter målgången.

Han tillägger bestämt:

– Jag kör för att ta så mycket poäng som möjligt och ser möjligheterna. Visar att jag vill framåt. Men i efterhand kan jag tycka att det var dumt gjort att ta chansen när det inte gick vägen.