Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i mål på blankslitna däck

Marcus Ericsson avslutade ännu en mardrömshelg på slutkörda däck i Barcelona. Han fick nöja sig med 20:e plats i söndagens sprintlopp i GP2-serien.

Annons

Trots att Marcus startat i första startled två racehelger i rad har han ännu inte lyckats köra till sig någon poäng i GP2-serien. Men i Barcelona lyckades han åtminstone spräcka nollan, fick fyra poäng för snabbaste tid i fredagens kval.

Marcus ledde lördagens lopp men efter att han gjort sitt obligatoriska depåstopp gick allt snett. Krängningshämmaren bak på Marcus bil gick sönder och sen blev han påkörd av sin gamle antagonist och stallkompis Sam Bird, och tvingades bryta.

Bird bestraffades efter tävlingen, flyttades ner fem placeringar i starten av söndagens sprintrace. Där startade Marcus från 22:a ruta av totalt 26 förare. Ett hopplöst utgångsläge.

Marcus var pigg i början av loppet och körde tidigt upp sig till 16:e plats. Men med åtta varv kvar att köra var Kumlakillens däck fullständigt slut och han rasade då ner till 19:e plats. I slutet fick han kämpa för att över huvud taget ta sig i mål på blankslitna däck och han slutade alltså på 20:e plats.

Stefano Coletti, Monaco, vann söndagens race som blev dramatiskt i slutet med flera tuffa incidenter. Tvåa blev lördagens sensationsvinnare Robin Frijns, Nederländerna, och på tredje plats kom brasilianaren Felipe Nasr.

Coletti leder också GP2-mästerskapet på 93 poäng, före Felipe Nasr på 76 och med Fabio Leimer, Schweiz, på tredje plats med 54. Marcus Ericsson ligger på 18:e plats med sina fyra poäng.

Nästa race körs på stadsbanan i Monaco 23-25 maj.

Läs Marcus Ericssons egna ord om mardrömshelgen i Barcelona i måndagens NA, papperstidningen!