Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i misslyckat test av nya vingen

(uppdaterad 18.45)I fredagens första tidsträning fick Marcus Ericsson prova Saubers nya framvinge för första gången. Det gick inget vidare.

Annons

Nej, Marcus Ericsson fick inte till några snabba varv under det första träningspasset inför söndagens formel 1-race i Bahrain, trots att han under de sista 20 minuterna för första gången fick prova Saubers nya framvinge – den som stallkompisen Felipe Nasr körde med redan i Kina förra helgen och som förbättrar bilens greppförmåga.

Ericsson lyckades inte ens bräcka sina egna varvtider från tidigare under träningen, och Viasats kommentator Janne Blomqvist var inte nöjd.

"En dålig stint den här avslutande. Det funkar inte alls som det känns, när det skulle gå undan lite mer", sa han i direktsändningen.

Via Saubers radiokommunikation fick Blomqvist och tittarna sedan dock höra att det var något tekniskt fel som gjorde att bilen tappade effekt och fart, och teamet plockade omgående in Ericsson i depå.

Av de 19 förarna som satte tider (McLarenföraren Jenson Button tvingades bryta efter bara någon minut och kom sedan aldrig ut på banan igen) hade Ericsson bara de båda långsamma Marussiabilarna bakom sig i tidslistan.

De båda Ferrariförarna Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel var klart snabbast under passet med finländske Williams-föraren Valtteri Bottas på tredje plats. De VM-dominerande Mercedes-förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg tog det lugnt och nöjde sig med 15:e respektive16:e varvtid, precis framför Marcus.

Under det andra passet gick det bättre för Ericsson som noterade elfte träningstid, 1.36.148. Men han var fortfarande bakom stallkompisen Felipe Nasr som var åttonde snabbast. 36 hundradelar skilde mellan de båda Sauberförarna.

Nu var ordningen i toppen återställd med Mercedes etta och tvåa. Nico Rosberg var tolv hundradelar snabbare än Lewis Hamilton.

Både lördagens kval och söndagens race startar 17.00. Båda dessa körs i elljus.