Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus i pole efter karriärens bästa kval

Säsongen har inletts med sju sorger och åtta bedrövelser. Men i dag, fredag, gjorde Marcus Ericsson supersuccé i GP2-kvalet i Barcelona och får starta i pole position i lördagens race.

Annons

Krasch i Malaysia och motorstopp i Bahrain, totalt noll poäng. Formel 1-jagande Kumlaföraren Marcus Ericssons säsongsinledning i GP2 har varit en enda stor bedrövelse.

Men på fredagens slog han till – med karriärens bästa kval. I Barcelona, på det han betraktar som sin hemmabana, Circuit de Catalunya, var Ericsson snabbast av alla i kvalet till lördagens race.

Han satte tidigt snabbaste varvtid, blev minuten före kvalslutet av med ledningen till teamkompisen Stéphane Richelmi, men tog med sitt sista varv över ledningen på nytt, med 17 hundradelars marginal. Ned till trean var avståndet nästan en halv sekund.

Kvalseger ger också fyra poäng i mästerskapet, och gör att tidigare poänglöse Ericsson klättrar till 15:e plats i sammandraget.

Marcus har stått i pole position i GP2 tidigare, men då alltid i söndagsracet, tack vare åttondeplats i lördagsracet och den omvända startordningen. Men först nu, under sin 34:e racehelg och på hans fjärde år i serien, får Ericsson starta först av alla.

Hans tidigare personliga kvalrekord var en andraplats, från Bahrain för tre veckor sedan.

Marcus har två segrar, tre andraplatser och tre tredjeplatser i GP2-karriären.

Med Richelmi som kvaltvåa kommer det vara dubbelt Dams i första startled, och där bakom står Felipe Nasr och Sam Bird. Mästerskapsledande Stefano Coletti startar på femte plats, tabelltvåan Fabio Leimer på sjätte.

Läs mer om Marcus Ericsson i lördagens NA, papperstidningen!