Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Jag kunde inte göra mer"

Säsongens första race i Europa slutade för Marcus Ericsson med en 14:e plats i Barcelona.

Annons

Ericsson startade från 16:e rutan, bredvid stallkompisen Felipe Nasr, efter ett ganska misslyckat kval. Kom i väg okej i sin Sauber, men hade Nasr före sig efter några kurvors kubbning.

Det utvecklade sig till något av en match de två emellan, där Nasr hela vägen hade ett litet övertag och därmed också fick förtur till depåstoppen. Något som i slutänden skulle visa sig avgörande.

- Vi fajtades ärligt och bra om platsen, och tyvärr fick kom han rätt i en innerkurva och fick det bättre utgångsläget. Det påverkade mitt race ganska mycket, eftersom Felipe därmed kom bättre till för depåstoppen, medan jag tvingades vänta och tappade tid, säger Marcus Ericsson till Viasat direkt efter loppet.

Marcus Ericsson var sist in att byta däck efter första stinten, och hade missflytet att på nytt tappa tid då vänster bakdäck strulade. Till skillnad mot senast, i Bahrain då Marcus tappade närmare en halv minut, rörde det sig nu om runt fem sekunder.

- Det var illa att det hände senast, och tyvärr händer det igen att vi tappar tid i depån. Det får inte vara så, och vi måste hitta ett sätt att lösa det. Jag vet att killarna jobbar hårt, tränar varje dag, och att vi kommer att lösa det. Men det kan inte fortsätta, säger Ericsson.

Strulet gjorde att Ericsson tvingades köra in mycket tid på Nasr under andra stinten. Det gjorde svensken bra, och var ifatt inför andra och sista däckbytet. Nasr gick i depå först, Ericsson på nytt ett antal varv senare. Ericsson åkte allt som oftast snabbare än Nasr, så också på sista stinten.

- Men tyvärr kom vi ut bakom Perez på dåliga däck, och jag lyckades inte ta mig förbi honom och ta upp jakten på Nasr i slutet, säger Marcus, som på sitt ganska beskedliga sätt var tydligt besviken på att han inte fick hjälp av teamet när han i slutet av andra stinten körde väldigt mycket fortare än Nasr.

- Jag informerade teamet om att jag blev uppehållen av Nasr och vem det nu var som mer låg med där, men de tyckte tydligen inte att det var läge att släppa fram mig ...

De sista tiotalet varv jagade Ericsson Nasr, men fastnade på mexikanen Sergio Perez, som lyckades stänga ned Ericssons jakt på Nasr och hålla svensken bakom sig hela vägen.

Totalt sett var Marcus nöjd med sin egen insats, men besviken på placeringen.

- Jag tycker att det var ett bra race, jag åkte fort och kunde inte ha fått ut så mycket mer av det material jag hade. 14:e plats är inte roligt, men jag känner inte att jag kunde ha gjort mer.

Mercedes fortsätter att dominera mästerskapet. Den här gången var det emellertid tyske Nico Rosbergs tur att ta hem segern, med Lewis Hamilton på andra plats.

Sebastian Vettel i Ferrari höll länge andraplatsen bakom Rosberg, som stod i pole och efter en bra start aldrig var hotad i ledningen. Men Hamilton jobbade sig allt närmare, och grejade i slutänden andraplatsen.