Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus kaostest: Hjulet lossnade - här bärgas bilen

Första dagen i nya bilen blev inte alls som Marcus Ericsson tänkt sig. På förmiddagen blev det bara sju varv på grund av tekniska problem - och på eftermiddagen lossnade ett däck mitt i en kurva.

När Felipe Nasr i går, tisdag, för första gången luftade Saubers nya bil, Sauber C35, i officiellt testsammanhang flöt det på perfekt - och brasilianaren fick ihop 103 varv.

Men när det på onsdagen var Marcus Ericssons tur att sätta sig bakom ratten tillstötte problemen omgående. Det dröjde flera timmar efter teststarten innan bilen över huvud taget fungerade att köra, på grund av tekniska problem teamet inte velat specificera, och totalt hann Kumlasonen bara göra sju varv innan det var dags för lunchpaus.

Eftermiddagen inleddes bättre, men med timmen kvar inträffade nästa incident - då ett hjul lossnade från Saubern och Ericsson körde av i kurva fyra på Barcelonabanan och tvingades ta hjälp av bärgare för att få bilen tillbaka till depån.

Viasat motors kommentator Janne Blomqvist var på plats i Barcelona och direktrapporterade om händelserna på sin blogg: "Enligt ögonvittnen på plats lossnade högerbakhjul när Ericsson svängde in i kurva fyra. Det hela skedde på det första pushvarvet efter att ha kommit ut på banan igen. En miserabel dag för Sauber med teknikstrul på poweruniten (motorn) och nu ett hjul som lossnar på bilen under körning. Lite konstigt att hjulet kan lossna, ska ju inte gå numer med förbättrade säkerhetsanordningar för att inte tappa hjul."

Trots missödet lyckades mekanikerna dock få ordning på bilen för ett par avslutande varv precis innan testet avslutades vid 18-tiden.

Totalt blev det dock bara 55 varv för Ericsson, minst av alla frånsett nya Haasstallet som bara lyckades få till ett varv på grund av ett turbohaveri, och Ericsson var klart långsammast av de elva förarna som satte tider, till och med en bra bit bakom kroniskt långsamma Manor.

Williams Valtteri Bottas satte snabbaste varvet, 36 hundradelar före Mercedes Lewis Hamilton. Toro Rossos Carlos Sainz Jr körde överlägset mest, hela 166 varv.

Testet i Barcelona fortsätter i morgon, torsdag, med Nasr bakom ratten i Sauberbilen innan det avslutas med Ericsson i förarsätet på fredag. Därefter är testsäsongen över, och det är bara två veckor kvar till premiären i Australien.