Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Klantigt av mig"

Marcus Ericsson fick inga positiva svar under den andra testdagen i Barcelona.
I stället slutade genrepet inför GP2-serien i en däckbarriär.
– Jag har en dålig förmåga att hamna där när jag gör misstag, säger Ericsson till NA.

19-åringen från Kumla klarade inte följa upp femteplatsen från den första testdagen på Circuit de Catalunya utanför Barcelona där även GP2-premiären avgörs den 9 maj.

På förmiddagstestet slutade Marcus 19 av 24 förare i sin Super Nova-bil.

– Vi hade gjort en stor ändring på bilen under natten och den gav inte alls de svar som jag ville ha. Trots att jag hängde med ganska bra bestämde vi oss för att bryta förmiddagen tidigt. I stället återgick vi till de gamla inställningarna till eftermiddagen, säger Marcus, som bara hann fyra varv innan dagen var över.

Han slutade 22 av 24.

"Klantigt av mig"

– Jag är inte hundraprocentig att köra en sån här stor bil än, så jag gör mina misstag. Tyvärr har jag en dålig förmåga att hamna i däckbarriären när jag gör misstagen, säger Ericsson som blev en av åtta förare som rödflaggades på eftermiddagen och inte fick köra vidare.

– Det var ingen våldsam krasch på något vis. Men det var klantigt av mig. Bilen är känslig och innehåller så avancerad teknik att inställningar och annat måste kollas upp direkt när man kört in i någonting. Även om det skedde i låg fart. Nu lägger jag kraft och fokus på fredagens tredje testdag i stället. Jag är ändå nöjd med första dagens resultat.