Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus knep poäng i Kina

Marcus Ericsson såg ut att bli utan poäng. Men ett stopp på Max Verstappen gav Kumlasonen en tiondeplats i Kina.

Annons

Marcus startade som tia, fick en bra start och avancerade en placering. Men han skulle sedan få släppa förbi sig Pastor Maldonado.

Och Marcus fick kämpa loppet igenom, allt för att hamna topp tio. Men det såg länge ut som att Kumlasonen skulle få ge sig.

Men så med två varv kvar av loppet tvingades Max Verstappen bryta loppet med med en förmodad trasig växellåda. Marcus kunde gå förbi upp på tiondeplats och med säkerthetsbilen på banan resterande del av loppet var saken klar. För andra gången i formel 1-karriären tog Marcus Ericsson poäng. Nu har han fem totalt. Stallkamraten i Sauber, Felipe Nasr var åtta. Saubers bästa placering i Kina sedan 2005.

– Det var ett jobbigt läge under fredag och även under lördag och det blev förändringar till söndagen som inte passade lika bra i racet för Marcus. Det är bara för Marcus att inse att den här helgen har Nasr varit den snabbaste. Men heder till Marcus som kämpat på och förskt få till en det. Men vi kan inte vara missnöjda me en poäng, säger Eje Elgh, expertkommentator i Viasat och rådgivare till Marcus.

Loppet vanns av Mercedesföraren Lewis Hamilton, före stallkamraten Nico Rosberg. Sebastian Vettel, Ferrari, var trea. Nästa lopp körs redan nästa helg i Bahrain.

Läs mer om bland annat Marcus tankar om loppet i måndagens NA, papperstidningen som du också kommer kunna köpa som e-tidning här nedan!