Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus körde upp sig på Spa

Det var en hopplös uppgift. Men Marcus Ericsson gjorde sitt bästa och körde upp sig elva placeringar, från sista till 13:e plats, i lördagens GP2-lopp på Spa-banan i Belgien. Fast speciellt glad var han inte.
– Trettondeplatser håller inte så här i slutet av säsongen, även om insatsen var helt okej, säger han.

Annons

Racerföraren från Kumla upplevde ett mardrömskval i fredags. Det var gulflagg och rödflagg mest hela tiden när Marcus skulle ut på banan och han lyckades bara få till två godkända varv som gav honom 21:a tid.

– Stallet valde fel strategi. Vi väntade för länge i depån, konstaterar Marcus som dessutom blev bestraffad och nedflyttad tre placeringar, till 24:e och sista plats.

– Jag förbättrade min tid under förmiddagsträningen när det var gulflagg. Fråga mig inte hur det kunde hänga med till kvalet, säger han frågande.

Marcus hade inget att förlora som siste man och svensken fick till en rätt så bra start – men fick snabbt ställa sig på bromsen.

– Jag låg på utsidan och hade Giedo van der Garde på insidan. Då smällde Daniel Clos och Sam Bird ihop framför mig och jag fick stå på bromsen för att inte dras med. jag kom ut som 19:e man efter första kurvan medan van der Garde, som gick på insidan, var tolva, säger Marcus.

Det obligatoriska depåstoppet gick bra och i slutet hade Marcus en het duell med totalfyran Jules Bianchi om trettondeplatsen.

– Synd att inte tv visade den duellen. Jag lyckades köra om Bianchi men han kom tillbaka. Då tog jag honom igen. Skönt att få läxa upp Bianchi, säger Marcus.

Sydamerikanen Pastor Maldonado tog sin sjätte seger för året och befäste sin ledning i mästerskapet. Marcus Ericsson ligger på 15:e plats med sina elva poäng.

– Alldeles för dåligt. Jag har vunnit ett race men annars har det inte varit något speciellt bra år, säger han.

I söndagens sprintlopp på Spa startar Marcus från 13:e position.