Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus kraschade i kvalet

Tredje träningen bättre än fredagens första två. Men när det kom till det slutliga tidskvalet slutade lördagen med ett besök i muren för F1-föraren Marcus Ericsson.

Annons

- Jag märkte direkt att vi gjort framsteg med bilen över natten, särskilt med bromsarna som var ett problem under fredagen. Men jag hade fortfarande problem med att få däcken att fungera så som vi vill tillräckligt snabbt. Men bortsett från det tycker jag att bilen kändes bättre för varje varv under lördagsträningen, vi hade gjort framsteg, säger Marcus i ett pressmeddelande.

Ericsson gick sedan ut tidigt i det första tidskvalet.

- Jag körde de två första varven på "supermjuka" däck, och hade fortfarande problem med att få däcken varma, men det kändes ändå lite bättre och jag kunde trycka på lite hårdare. Tyvärr tappade jag bakvagnenpå mitt sista flygande varv, närjag kom upp bakom några andra bilar och hamnade i muren, säger Marcus.

Ericsson snurrade ett halvt varv och med vänster bakhjul först for in i en mur.

Ingen jättesmäll, och Marcus kunde utan vidare kliva oskadd ur bilen, men bilen fick sig en rejäl törn och Caterham-teamet får av allt att döma en natt av arbete för att få bilen i skick till söndagens race på den smala banan i Montreal.

Ericsson hade 21:a och näst sämsta tid när olyckan inträffade.

- Det är uppenbart att det varit en tuff helg hittills för både mig och teamet. Vi har inte tillräckligt med kraft här och det kommer att göra racet svårt för oss. Men jag vet att jag är beredd att göra det bästa jag kan, och detsamma gäller för hela teamet.