Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus långt efter i Bahrain

GP2-säsongen har inte börjat bra för Marcus Ericsson från Kumla.

Annons

På lördagen slutade Marcus på en blygsam 13:e plats i det första loppet i Bahrain. Svensken fick kämpa långt bak i kön eftersom han startade i 17:e ruta. Marcus var egentligen sjua i kvalet i fredags men flyttades ner tio startplaceringar efter en krasch som han ansågs vållande till i premiären i Malaysia.

Marcus fick en bra start och körde snabbt upp sig till 13:e plats. Tidigt fick han problem med däcken och kanske väntade han ett par varv för länge med det obligatoriska däckbytet.

Efter halva loppet inträffade en krasch mellan brasilianaren Felipe Nasr  och Johnny Cecotto från Venezuela. Säkerhetsbilen kom ut på banan och samlade ihop fältet. Marcus avancerade till elfte plats i omstarten men hade det jobbigt på slutet och fick nöja sig med 13:e plats i mål. Han startar därmed från 13:e ruta i söndagsmorgonens sprintrace.

Italienaren Davide Valsecchi, som imponerat stort så här långt, vann lördagens lopp före brasilianaren Luiz Razia och med  Esteban Gutierrez, Mexiko, som trea.

Marcus Ericsson var 40 sekunder bakom Valsecchi och jagar fortfarande sin första poäng i årets GP2-serie.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!