Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: ”Måste rensa luften med Nasr”

De kraschade med varandra helgen och båda tvingade bryta. Nu vill Marcus Ericsson tala ut med teamkollegan Felipe Nasr.– Jag och Felipe måste sätta oss ner och rensa luften, säger Marcus enligt motorsport.com.

Det var i Monacos GP i söndags som Felipe Nasr inte ville släppa förbi Marcus, trots order från teamet.

Det slutade med att Marcus själv gjorde en satsning på det 50:e varvet som slutade med att han körde in i Nasr. Det var därmed färdigåkt för båda Sauberförarna.

– Det var rätt så klart att han hade lite problem att hålla uppe farten. Jag rapporterade till teamet, de såg det och sade säkert i tio varv att han skulle flytta på sig, sa Marcus till Viasat efteråt.

Tävlingsjuryn ansåg att Marcus var den skyldige och flyttar därför ner honom tre placeringar i Kanadas GP.

Stallchefen Monisha Kaltenborn var förbannad efteråt och förklarade det som oacceptabelt beteende från båda förarna.

Och nu medger Marcus, som i går bad om ursäkt för situationen, att han och Nasr måste reda ut situationen.

– Självklart är det inte bra. Jag och Felipe måste sätta oss ner och rensa luften och gå vidare mot Montreal. Självklart ska det inte vara på det här sättet och vi måste göra det snart, säger Marcus enligt motorsport.com.

Kanadas GP, som alltså körs i Montreal, hålls söndag 12 juni.