Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus missar träning

Marcus Ericsson missar en del av förberedelserna inför Storbritanniens Grand prix på Silverstone kommande helg.

Annons

Sauberstallet har bestämt att reservföraren Raffaele Marciello ska köra den första tidsträningen på fredag. Och det kommer att ske i Marcus Ericssons bil. Kumlakillen får därmed följa träningen från depån för att sedan vara tillbaka i bilen till den andra tidsträningen på fredagseftermiddagen. Ericsson kör sedan den tredje tidsträningen, kvalet och söndagens lopp precis som vanligt.

Det är tredje gången i år som Marciello deltar under en F1-helg. I Malaysia ersatte han Felipe Nasr under en av tidsträningarna och i Barcelona fick han chansen i Ericssons bil.

– Generellt sett gillar jag snabba banor. Silverstone är en av mina favoriter, säger Marciello, medlem av Ferraris förarakademi, till gpupdate.net.

Marcus Ericsson ligger på 15:e plats i F1-tabellen med fem inkörda poäng efter åtta av årets 19 lopp.

NA har ett reporter Henrik Brändh och fotograf Veronika Ljung-Nielsen på plats på Silverstone som hårdbevakar helgens lopp.