Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus mitt i fältet i Monaco  

Marcus Ericsson nådde ingen framgång i kvalet i Monaco. Han startar från elfte position i fredagens lopp.

Annons

Stadsloppet i Monaco är speciellt på alla sätt och vis. Glitter och glamour för åskådarna men stenhårt jobb för förarna ute på banan. Det är extremt svårt att köra om. Som att köra en helikopter i ett vardagsrum, sade formel 1-världsmästaren Nelson Piquet en gång i tiden.

Eftersom det är så trångt på gatorna i Monte Carlo delades GP2-fältet upp i två grupper i torsdagens kval. Marcus hamnade i den första gruppen där han noterade sjätte kvaltid (1.22.349) bakom i tur och ordning Johnny Cecotto, Sam Bird, Kevin Ceccon, Julian Leal och Felipe Nasr.

Kumlakillen var slagen med 1,2 sekunder av Cecotto.

Eftersom man räknar fram startordningen genom att i tur och ordning plocka en förare från varje kvalgrupp får Marcus starta från elfte ruta i fredagens lopp. Detta eftersom vinnaren i den andra kvalgruppen, Mitch Evans, hade en långsammare tid än Johnny Cecotto.

Cecotto och Evens är för övrigt stallkompisar i Arden och de står nu i första startledet.

Marcus stallkompis i Dams Stéphanie Richelmi, som kommer från just Monaco, hade ett riktigt tungt kval och slutade på 18:e plats.

Marcus Ericsson har haft en mardrömsstart på säsongen och hittills bara kört in fyra poäng på tre racehelger. Därmed ligger han på 18:e plats i mästerskapet.

Fredagens lopp startar 11.15.