Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus nära att däcka alla

Marcus Ericsson höll på att halka långt ner i resultatlistan igen.
Då bytte han däck först av alla och slutade efter en enastående klättring trea i GP2-tävlingen på Silverstone.

Annons

Ericsson startade i startruta sex och halkade snabbt ner till 18:e plats innan iSport valde att kalla in Kumla-föraren för däckbyte i regnet. Som första förare fick han torrdäck och började sin enastående klättring.

– Otroligt skönt. Det är första gången jag står på pallen en lördag och det är viktigt eftersom de loppen är högre rankade. Nu fick jag äntligen ett resultat med mig, säger Ericsson till NA.

"Visade vad jag vill"I och med bronsplatsen tilldelas Ericsson sex nya poäng och är nu uppe i 14 totalt i sammandraget.

– Jag ligger fortfarande långt efter toppen och kan bara ta varje tävling för var den är, försöka prestera så bra som möjligt och få med mig poäng. Nu visade jag i alla fall var jag vill vara med och slåss någonstans, säger Marcus Ericsson, som ligger nia totalt i sammandraget 

Upp till ledande fransmannen Romain Grosjean är det hela 26 poäng.

Fransmannen Jules Bianchi vann lördagens race före Christian Vietoris, Tyskland. På söndagen fortsätter sprintracet på Silverstone i England. Race två är klockan 10.20 svensk tid. Marcus startar då från sjätte startplats.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!