Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus nia på tidsträningen

Här är Marcus Ericssons nya framgång i F1-cirkusen.

Annons

För snart två veckor sedan tog han som förste svensk på över 25 år poäng i formel 1-cirkusen när han körde in som åtta i ett kaotiskt, australiskt Grand Prix. Tidigt i morse svensk tid var Marcus Ericsson återigen ute på en GP-bana, när han blev den tionde snabbaste föraren vid den första träningen inför söndagens F1-tävling i Malaysia. Han följde sedan upp det med den nionde bästa varvtiden vid det andra träningstillfället.

Marcus körde 16 varv på första träningen och 30 på den andra, och tillhörde med 46 varv den grupp förare som hann avverka flest kilometer på banan under fredagen. Ericssons stallkompis Felipe Nasr var tolfte snabbast på andra träningen. På den första fick han avstå körning till fördel för testföraren Raffaele Marciello, som var 13:e snabbast.

Mercedes tyske förare Nico Rosberg var snabbast i första träningen. Stallets andre förare, den brittiske världsmästaren Lewis Hamilton, fick problem med bilen som fick lyftas av banan och in i depån. Till den andra träningen var Hamilton tillbaka – och var snabbast.

Manorstallet, det som tidigare hette Marussia, lyckades för första gången den här säsongen få ut sina bilar ur garaget men var våldsamt långt efter vad gäller varvtider och ser ut att få en tuff kamp mot 107-procentsgränsen som stipulerar hur snabbt i förhållande till bästa varvtid i första kvalomgången en förare måste köra för att få starta i racet. En regel som det dock emellanåt görs undantag från.

GP-helgen i Kuala Lumpur fortsätter med den tredje, timslånga, tidsträningen klockan sju på lördagsmorgonen svensk tid. Den följs tre timmar senare av kvalet. Racet kör klockan åtta på söndagsmorgonen. (TT/NA)