Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus nöjd: "Känns som jag leder teamet"

Jakten på formel 1 har inletts i nya mästarbilen. Efter årets två första testdagar på Jerezbanan i Spanien är det en nöjd Marcus Ericsson som summerar.

Annons

– Det känns som om jag leder teamet tillsammans med ingenjörerna. De ger mig ett stort förtroende, säger han.

Efter tre halvdana GP2-säsonger är det i år som steget ska tas till formel 1.

Det är nu eller aldrig.

– Det är upp till bevis i år, medger Marcus.

Förutsättningarna kan inte bli bättre. Marcus har ärvt de senaste två årens mästarbil. Både Romain Grossjean och Davide Valsecchi vann GP2-serien för franska Dams för att sedan gå vidare till F1-cirkusen.

I dagarna tre genomförs årets första officiella GP2-test i ett vårlikt Spanien. Bilarna ska testas, ställas in och gås igenom. Resultaten, vem som kör snabbast, är inte det mest väsentliga.

Tvåa i tisdags

Marcus var tvåa, bakom förre stallkompisen Jolyon Palmer, på det inledande förmiddagspasset i tisdags. Under övriga tre pass var han sexa.

– Det är bra att vara topp-sex under alla fyra passen, det tyder på kvalitet. Eftersom jag är den erfarne föraren i teamet har jag fått ta det största ansvaret i utvecklingsarbetet. Teamet har experimenterat mycket med min bil, testat radikala saker, förklarar Marcus.

Den inte fullt lika erfarne stallkompisen Stéphane Richelmi från Monaco har fått köra med standardinställningar på sin bil och var också snabbast av alla på eftermiddagspasset i går.

– Det är bra även för mig. Det visar att vi har en bra basbil, säger Marcus.

Kumlakillen känner att han fått ett stort förtroende direkt i mästarstallet.

– Jag har fått en roll där jag är väldigt involverad i bilen. Det känns som om jag leder teamet tillsammans med ingenjörerna, säger han.

Nåt som varit mindre bra?

– De nya Pirelli-däcken kom som en chock för alla teamen. De är totalt annorlunda jämfört med förra året. Det är mycket mer grepp till att börja med och sen slits de snabbare. Men det blir en utmaning.

I dag avslutas testet i Jerez och Marcus stannar kvar i Spanien för tre nya testdagar i Barcelona i nästa vecka.