Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus om Saubers kris: "Kopplar bort allting"

Det gick rykten om att teamet inte ens skulle komma till start. Väl på plats i Kina fick Marcus Ericsson inleda med att svara på frågor om Saubers ekonomiska kris.

2014 körde han för Caterham, som gick omkull mitt under säsongen.

Nu har Örebroföraren Marcus Ericssons nya stall Sauber hamnat i en nästan lika trängande ekonomisk situation. Vid två tillfällen under inledningen av säsongen har löneutbetalningarna till teampersonalen släpat efter, och inför helgens tävling i Kina, den tredje av säsongens 21 formel 1-deltävlingar, gick rykten om att teamet inte ens skulle ha råd att ställa upp. Att det visade sig vara falska antaganden spelade ingen roll när Ericsson väl landade i Shanghai – Kumlakillen fick ändå inleda helgen med att svara på frågor om den krisande ekonomin.

– Mitt jobb är att göra bra ifrån mig på banan och allt som händer runt om är sådana delar jag inte är involverad i alls. Det är klart att det inte är bra att ekonomin är så pass tajt som den är i teamet, men jag vet att Monisha och de övriga jobbar på att hitta lösningar där. För mig gäller det att inte påverkas av det utan att bara fokusera på det jag kan påverka, och det är att göra bra resultat på banan, säger Marcus till Viasat och fortsätter:

– Jag tror att man måste vara väldigt mentalt stark för att vara framgångsrik i motorsport, och framför allt i formel 1, och det är något jag känner är en mina styrkor. Jag kan koppla bort allting annat och bara fokusera på körningen när det är dags att köra. Det blir ett bra tillfälle i helgen att visa att jag kan göra det.

Ericsson har slagit teamkompisen Felipe Nasr i samtliga kval och race hittills den här säsongen, och gjorde ett bragdlopp till tolfteplatsen, av 22 startande, i en knappt konkurrensduglig bil i Bahrain senast.

– Jag tycker jag gjort ett bra jobb i början av säsongen och fått ut maximalt av materialet vi har. Jag hoppas och tror att vi kan vara lite mer konkurrenskraftiga här än vi varit de första två första helgerna, men på ren fart blir det nog tufft att ta poäng. Då måste det nog hända något, krascher eller väderomslag eller sådant, säger Marcus till Viasat.

Tiderna: Tidsträningar 4.00 och 8.00 på fredagsmorgonen, svensk tid, och 6.00 på lördagsmorgonen. Kval 9.00 på lördagen och race 8.00 på söndagen.