Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus om Saubers teststopp: ”Rätt smart beslut”

Sauber avstår ännu ett test. Till NA säger Marcus Ericsson att han tycker att hans F1-stall tagit helt rätt beslut.

Annons

Formel 1-säsongen närmar sig halvtid. På fredag inleds säsongens tionde GP-helg med tidsträningar, och efter söndagens race på Silverstone arrangeras säsongens andra omgång med testdagar.

Men liksom i Barcelona i maj blir det utan Marcus Ericssons stall Sauber. Det schweiziska teamet, som dragits med stora ekonomiska problem under våren, väljer återigen att avstå.

Ett beslut som Ericsson själv ställde sig bakom när NA fick en telefonintervju med honom på onsdagen.

– Det stämmer att vi inte kommer till start, och det är ett rätt smart beslut. Nu är vi på väg åt rätt håll med ekonomin, och då är det bättre att lägga krutet på uppdateringarna som kommer framöver än att lägga pengar på en bil som vi redan kört hela året, säger Ericsson till NA.

För trots att tidigare uppgifter gjort gällande att Sauber kommer med ny fram- och bakvinge till Silverstone blir det inget med den saken. De uppdateringarna, liksom ett nytt golv, väntas nu i stället dröja ytterligare en eller ett par racehelger, och vara på plats först till Ungerns GP den 24 juli, Tysklands GP helgen därpå eller Belgiens GP den 28 augusti, efter sommaruppehållet.

Däremot kommer både Sauber och Haas redan i helgen köra med den nya Ferrarimotorn, som Ferraris fabriksteam kört med sedan Kanadas GP den 12 juni.

– Ferrari säger själva att de är nöjda med den, och jag tror att den kommer att hjälpa oss en del. Enligt Ferrari kan nya motorn göra några tiondelar per varv, säger Marcus.

Sauberteamet behöver all fart de kan få. En tung inledning på säsongen – där Ericssons tolfteplatser i Bahrain och Spanien och teamkompisens Felip Nasrs tolfteplats i Azerbajdzjan varit de små höjdpunkterna – blev ännu värre när Manorteamet överraskande lyckades ta säsongens första poäng i Österrike i söndags genom Pascal Wehrleins tiondeplats. Därmed passerade Manorstallet Sauber i kampen om tiondeplatsen i konstruktörsmästerskapet, som är värd tiotals miljoner kronor. Ännu ett slag i magen på Sauber som i slutet av juni för första gången i år lyckades betala sina medarbetare månadslönen i tid, och som drabbats av flera tunga avhopp från chefspositioner.

Ericsson inledde säsongen med att vara före teamkompisen Nasr i de fem första loppen där båda tog målflagg, men har de två senaste loppen tvingats se brasilianaren passera mållinjen först.