Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus på pallen i Barcelona

MOTOR/BARCELONA.
För första gången i år fick Marcus Ericsson ta ett skutt upp på prispallen i GP2-serien.
Kumla-killen lyckades bli trea i söndagens lopp i Barcelona. Men det satt hårt åt. Endast två tiondelar skilde till fyran Davide Valsecchi över mållinjen.

Annons

För Marcus Ericsson var det en skön framgång efter den tuffa premiären i Istanbul där han nollade.

Marcus var sexa över mållinjen i lördagens lopp i Barcelona men flyttades upp ett pinnhål i den slutliga resultatlistan sedan Romain Grosjean, fyra över mållinjen, dikvalificeras i efterhand.

Eftersom man vänder på startordningen för de åtta främsta i söndagens lopp startade Marcus från fjärde rutan. Han fick en bra start och tog sig upp till tredjeplatsen då säkerhetsbilen kom in på banan efter en dramatisk startkrasch där Jules Bianchi och Giedo Van Der Garde smällde ihop. Bianchi lyftes in i ambulansen med syrgas för ansiktet, men gjorde tummen upp.

När loppet kom igång igen bevakade Marcus tredjeplatsen. Den stora utmaningen var att få däcken att räcka i 27 varv. Slutet blev dramatiskt. Italienaren Valsecchi hade klart bättre däck än iSport-förarna Ericsson och Sam Bird. Med drygt två varv kvar att köra passerade Valsecchi Bird upp på fjärdeplatsen och på sista varvet jagade han svensken. Marcus lyckades dock hålla undan. Med två tiondelar.

Totalt i sammandraget ligger Ericsson på delad sjunde plats med åtta poäng.

Schweizaren Fabio Leimer vann söndagens lopp före spanjoren Dani Clos.

HENRIK BRÄNDH

Läs mer i söndagens pappers-NA!