Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus prisad på Bilsportgalan

Kumlasonen utsedd till årets racingförare 2014.

Annons

Så här i galatider ska framstående utövare lyftas fram och hyllas i alla möjliga områden. Så även i motorsportens värld. På lördagskvällen var det dags för Bilsportgalan där landets främsta motorsportsprestationer 2014 prisades på Stockholmsmässan.

Inte helt oväntat var det Sveriges enda Formel 1-stjärna Marcus Ericsson som fick kliva upp på podiet och inför de 750 middagsgästerna ta emot priset som årets racingförare.

Kumlakillen har ett väl utfört debutår bakom sig på en av världens största idrottsscener. Det blev visserligen inga poäng tagna för stallet Caterham som innan säsongens slut begärdes i konkurs. Men Marcus imponerade så pass mycket med sin körning att han även i år kommer vara delaktig i F1-cirkusen. Som bekant kommer 24-åringen köra för det schweiziska stallet Sauber där stjärnor som Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Robert Kubica och Sebastian Vettel tidigare har kört.

Den 1 februari ska Marcus i spanska Jerez för första gången testköra 2015 års Sauberbil. F1-säsongens första race körs i Australien den 15 mars.