Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus revansch: Tolva på andra träningen

Distanserad på förmiddagen. Men på eftermiddagen utklassade Marcus Ericsson sin stallkompis Felipe Nasr.

Annons

Att det är svårt att dra slutsatser av fredagens tidsträningar inför formel 1-helgerna är ingen hemlighet.

För efter att det sett riktigt beigt ut för Marcus Ericsson under fredagens första test inför Kanadas GP på söndag - han hade bara de båda långsamma Manorbilarna bakom sig på förmiddagen, kanadensisk tid - noterade han på eftermiddagen tolfte bästa varvtid av alla, och var en halv sekund snabbare än teamkollegan Felip Nasr när de respektive bästa varvtiderna jämfördes.

Sista 50 minuterna blev det inte särskilt mycket körning då ett rejält regnoväder drog in över banan, men regerande världsmästaren Lewis Hamilton, som var överlägset snabbast av alla, gav sig ändå ut - och kraschade efter att ha fått vattenplaning in i hårnålen.

Kanadas GP fortsätter med den tredje tidsträningen 16.00 på lördagne, svensk tid, och kvalet tre timmar senare. Racet körs på söndag kväll, med start 20.00 svensk tid.