Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus säger upp sig: "Bryter alla kontrakt"

Marcus Ericsson bryter alla kontrakt med Caterham. F1-föraren från Kumla kommer därmed inte att köra säsongsavslutningen i Abu Dhabi nästa vecka.

Det är Marcus Ericsson som själv släpper nyheten på sin Instagramsida.

Trots att en deltävling återstår av årets F1-serie har han bestämt sig för att bryta kontraktet med Caterham.

"Som en följd av de senaste händelserna med Caterham Sports Limited och 1Malaysia Racing Team Sdn Bhd (som tvistar om ägandeförhållandena till det konkursförvaltade Caterhamteamet, reds anm) så har jag och min rådgivare Eje Elgh beslutat oss för att med omedelbar verkan bryter alla kontrakt med Caterhams F1-stall", skriver Ericsson på sin Instagram.

Ericsson är redan klar för Sauber inför 2015 års säsong och har på grund av Caterhamstallets ekonomiska bekymmer inte kört de två senaste F1-deltävlingarna, i USA och Brasilien.

Men Caterham jobbar just nu hårt för att komma till start i den avslutande deltävlingen i Abu Dhabi nästa vecka, och Ericsson var fram tills nu aktuell för att köra en av teamets två bilar där. Men så blir alltså inte fallet.

"Det här är en tråkig dag eftersom vi verkligen har njutit av att jobba tillsammans med team genom den här svåra och tuffa säsongen. Jag vill tacka Colin Kolles, Manfredi Ravetto, Cyril Abiteboul och alla andra medlemmar i Caterhams F1-stall för deras förtroende och tro på mig, och för att de gjorde min första formel 1-säsong till en utvecklande och oförglömlig upplevelse", skriver Ericsson på Instagram.

Marcus passar också på att hälsa till sin teamkompis, japanen Kamui Kobayashi.

"Jag vill också tacka min goda vän och teamkompis Kamui Kobayashi för att han varit en inspirerande måttstock under det här året, och jag hoppas att få se honom tillbaka på banan snart", skriver Ericsson på Instagram.

Ericsson ligger just nu på 19:e plats i formel 1-mästerskapet, näst först av de sex poänglösa förarna i årets mästerskap. Bästa placeringen kom i Monaco, där Marcus slutade på elfte plats, men sin bästa körning svarade Ericsson för under höstens deltävlingar där han bland annat tog en 15:e-plats i Singapore.

Caterhamstallet har aldrig, under sina fem år i F1-cirkusen, tagit en enda poäng. Ericssons elfteplats i Monaco är tangerat rekord för stallet.

Just nu försöker stallet jaga pengar för att komma till start i finalen i Abu Dhabi, bland annat med hjälp av crowdfunding.

I stället för Marcus kan 21-årige brittiskan Alice Powell bli den första kvinnan att starta ett F1-lopp sedan Lella Lombardi 1987. Powell är till vadags en GP3-förare. Uppgifterna om att Alice Powell kan starta i Abu Dhabi kommer från sajten Sky Sports.