Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sågning: "Onödigt köra så teamkamrater emellan"

Först vrålade han över teamradion. Sedan skällde han efter loppet. Marcus Ericsson var inte nöjd med teamkompisen Felipe Nasrs körning i söndagens VM-lopp i Barcelona.

Det var in i första kurvan, ut på det 44:e varvet, som Marcus Ericsson kom i hög fart bakifrån och attackerade teamkompisen Felipe Nasr, som hade mer slitna däck och betydligt sämre fart på sin Sauber.

Men omkörningsförsöket var centimeter ifrån att sluta i katastrof. Åsikterna gick isär om vem som var vållande, men kollisionen undveks av att Ericsson i sista stund vek undan ut i avåkningszonen.

Marcus var fly förbannad och vrålade till teamet över radion: "He’s moving everywhere in the breaking zone. We’re teammates, come on!” ("Han flyttar sig överallt i bromszonen. Vi är teamkompisar, kom igen!"). Efteråt berättade han om situationen för Viasat:

– Jag tyckte att när jag kom ikapp honom (Nasr) var jag mycket snabbare, men han flyttade sig så mycket i inbromsningen in i första böj när jag kom med fart och skulle köra om. Regeln är att man får flytta sig en gång och inte flera, och jag tycker att han gjorde det farligt genom att flytta sig flera gånger i bromszonen.

– Men han var väl stressad för att jag var bakom. Det slutade lyckligt den här gången, men det var nära att det hade slutat med att båda bilarna fick bryta, jag tycker det är lite onödigt att köra så teamkamrater emellan.

Turen ut i avåkningszonen kostade Ericsson ett par sekunder, men snart var han uppe i kloss i rygg på långsammare Nasr igen. Det dröjde dock nästan fem varv innan han kunde ta sig förbi teamkompisen.

Marcus plockade därefter i tät följd de båda Renaulförarna Kevin Magnussen och Jolyon Palmer, och slutade på tolfte plats – tangerat det bästa Marcus och Sauberstallet åstadkommit den här säsongen. Nasr, som var efter teamkompisen i mål för fjärde loppet i rad, slutade på 15:e plats.

Att Nasr alls låg före Ericsson berodde på att brasilianaren genomförde en tvåstoppstrategi och därmed gjorde ett depåstopp mindre än Ericsson, som gjorde en trestoppare.

Läs mycket mer om racet i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!