Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sämsta F1-dag hos Sauber

Marcus Ericsson upplevde sin hittils tyngsta dag som Sauberförare.

Annons

- Det blev inte någon perfekt dag på något sätt, säger han till Viasat.

När det tredje testdagen i Barcelona inleddes, och bilarna rullade ut på banan, stod Marcus Ericsson kvar och trampade i depån. I civila kläder.

Efter Felipe Nasrs krasch i torsdags och Marcus Ericssons växellådsproblem i fredags hade Sauber ingen fungerande växellåda kvar i Barcelona. Stallet fick brådhastat ta hjälp från Ferraris högvarter i italienska Maranello och ersättningslådan anlände tidigt på lördagsmorgonen efter reparation.

Teamet kämpade sedan mot klockan för att få växellådan på plats.

- Först och främst tog växellådsbytet betydligt längre tid än vad vi räknat med så det blev egentligen ingen körning på förmiddagen förutom några få varv på slutet, säger Marcus till Viasat.

Vid lunchtid kunde han i alla fall rulla ut på banan. Men problemen var inte över för det.

- Eftermiddagen var också rätt så problematisk. Det var lite smågrejer som vi inte fick att klaffa.  Jag fick det inte riktigt att funka så, nej, det var inte den bästa dan, säger Marcus till Viasat.

Känner du nånstans att du är där du vill vara inför premiären, det är ju bara två testdagar kvar att köra?

-  Körmässigt och känslan med att jobba med ingenjörerna tycker jag känns jättebra. Sen tycker jag att vi haft en väldigt bra försäsong. I dag var egentligen den sämsta dagen för oss. Det är bra att man har såna dagar under tester istället för under racesäsongen. Nu får vi gå igenom och se vad det var som strulade i dag och lära av det, säger Marcus.

Marcus körde totalt 53 varv under lördagen men kan trösta sig med att han åtminstone hade fjärde snabbaste tid, 1.26.340. Snabbast av alla var Lotusföraren Pastor Maldonado.

På söndagen avslutas det första fyrdagarstestet i Barcelona. Då med Felipe Nasr bakom ratten i Sauberbilen.

Nästa vecka väntar sedan det sista F1-testet inför säsongspremiären i Melbourne, också det i Barcelona.

- Då kommer det att bli mer simulering av racehelger. Vi kommer att simulera de tre träningarna, simulera ett kval och sen simulera race med depåstopp och allting. Det kommer säkert att bli väldigt nyttigt, säger Marcus till Viasat.

Testresultat i Barcelona, dag 3:

1) Pastor Maldonado, Lotus 1.24,348, 2) Max Verstappen, Toro Rosso 124.739, 3) Lewis Hamilton, Mercedes, 1.26.076, 4) Marcus Ericsson, Sauber 1.26.340, 5) Sebastian Vettel, Ferrari 1.26.407, 6) Daniil Kvyat, Red Bull 1.26.589, 7) Felipe Massa, Williams 1.26.912, 8) Pascal Wehrlein, Force India 1.27.333, 9) Valtteri Bottas, Williams 1.27.556, 10) Jenson Button, McLaren 1.29.151.