Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sist - fick stanna bilen

Marcus Ericsson upplevde en kämpig fredag i Bahrain.Efter att ha varit långsammast av alla både under förmiddagen och eftermiddagens träningspass fick formel 1-föraren från Kumla till slut stallorder om att stanna bilen ute på banan.

Annons

Marcus Ericsson noterade 22:a och sämsta tid på fredagens båda tidsträningar inför söndagens VM-lopp i Bahrain. Han var 5,2 respektive 4,8 sekunder bakom britten Lewis Hamilton som var snabbast under båda passen i sin Mercedes. Näst snabbast var Hamiltons stallkompis Nico Rosberg.

För Marcus Ericsson

och Caterhamstallet blev det ännu en dag med svåra tekniska problem.

Marcus körde totalt 51 varv men fick inte till ett enda klockrent sådant.

Marcus fick dessutom stryk av Caterhams testförare Robin Frinjs som fick hoppa in och ratta Kamui Kobayashis bil under på det första passet.

-  Men jag vill inte säga att jag var snabbare, säger holländaren.

- Vi hade olika program och testade mycket.

Under det första passet hade Marcus problem med en hydralikläcka till bakvingen följt av ERS-bekymmer. Återvinningssystemet fungerande inte alls under en period och stallet fick ordning på det var däcken utslitna.

Bilen överstyrde i de snabba kurvorna och understyrde i de långsamma.

Under eftermiddagspasset var balansen bättre på Marcus bil men istället fick teamet problem med återvinningen av bromsenergi som inte fungerade tillfredställande.

- Inför det andra passet gjorde vi ett par förändringar i inställningarna och det kändes direkt som om det var bättre fäste. Balansen kändes framför allt okej i de snabba kurvorna. Samtidigt hade jag problem med motorn vilket gjorde att jag inte kunde trycka på ordentligt. Det kom och gick på ett sätt som inte gick att förutse, säger Marcus i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Med fem minuter kvar av passet fick jag order att stanna bilen eftersom vi hade motorproblem. Renault ska titta på det och jag är glad att det hände under slutet av passet så att vi, totalt sett, hade en bättre fredag och är i en bättre position efter tidsträningen än vad vi varit under hela säsongen.

Under lördagen genomförs en tredje tidskörning, klockan 15 svensk tid, och kval 17.00.