Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sist i kvalet - avslutade med krasch

Marcus Ericsson körde in i brasilianaren Felipe Massa i kvalet till Monacos GP.

Annons

Marcus Ericsson avslutade kvalet till Monacos GP på sämsta tänkbara sätt. Svensken slog ihop med Felipe Massa och båda bilarna åkte in i säkerhetsräcket vid Mirabeau-kurvan och blev stående.

Massas Williamsbil kom in i kurvan med mycket låg fart. Marcus hade betydligt högre fart och försökte att smita förbi på insidan men det fanns inte tillräckligt utrymme och bilarna hakade i varandra.

- På mitt sista varv kom jag in bakom Massa. Han flyttade ur spårlinjen vilket gjorde att jag var tvungen att ändra min bromslinje. Jag tittade upp och åkte in i muren med honom. Det var mitt misstag. Tråkigt nog tog det ut honom också, men det verkade inte vara något fel på bilen. Nu vill jag lämna den här dagen bakom mig och fokusera på tävlingen i morgon, säger Marcus Ericsson till sitt stall efter loppet.

På TV-bilderna såg det ut som att den förre Ferraristjärnan Massa ironiskt applåderade den unge svensken. kollisionen gjorde att Massa blev utslagen i den första kvalomgången.

- Jag fick inga fria varv och det var stressande eftersom jag behövde få till en bra tid på det sista varvet, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Domarna kommer att granska incidenten och bestämma om det kommer att delas ut straff till någon av förarna.

Till råga på allt var Ericsson även långsammast och sist i kvalet på 22:a plats.

I Viasatsändningen fick Ericsson frågan om hur det var att kvala med en Caterham-bil i Monaco.

- Det är inte lätt, sa Ericsson innan han lämnade intervjun med Viasat.