Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sist - men utan tekniska problem

Marcus Ericsson tycks ha en del att tänka på inför kvalet i Kinas GP i helgen. Under fredagens båda träningstillfällen hade Caterham-föraren sämsta varvtid av samtliga förare som fick registrerade tider.

Annons

- Vi har en del nya rutiner som inte riktigt fungerade så vi ska ändra dem till i morgon och jag är säker på att tiderna kommer att förbättras, sade Ericsson till Caterhams hemsida.

Marcus kunde åtminstone glädja sig åt en fredag utan några tekniska problem.  Teamet fick möjlighet att köra igenom det tänkta testprogrammet med, efter förutsättningarna, godkänt resultat. Nu kan teamet finjustera inställningarna på bilen jämfört med tidigare racehelger då det mest handlat om att få bilen att fungera överhuvudtaget.

Ericsson var fem sekunder långsammare än Fernando Alonso, Ferrari, i det första träningsåket. Ferrari-teamet, som haft en svag säsongsinledning, gör sin första tävling sedan stallchefen Stefano Domenicali sade upp sig i måndags

- Vi tänker inte ge upp, sade den nye stallchefen Marco Mattiacci på fredagen enligt AFP.

Det tredje tidsträningen genomförs klockan 05.00, svensk tid, på lördagsmorgonen och kvalet inleds 08.00.

Racet startar klockan 09.00, svensk tid, på söndag morgon. (TT/AFP/NA)