Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sjua efter dramatik

50 poäng på två tävlingshelger. I slutet av GP2-säsongen har Marcus Ericsson hittat toppformen.

Annons

Marcus Ericsson följde upp lördagens tredjeplats med en sjundeplats i söndagens dramatiska sprintrace på Monza i Italien.

Marcus startade från sjätte ruta och hamnade i händelsernas centrum direkt. Han kom flygande som en kanonkula rakt fram när alla andra svängde i första chikanen. Marcus bromsade för sent och låste upp framdäcken och för att inte köra rakt in i Fabio Leimer styrde han ut på gräset och hade inget annat val än att bränna rakt fram. Han lyckades parera avåkningen galant och kom upp på femte plats. 

Loppet var sedan ganska statiskt, men på 15:e varvet passerade Marcus den framförvarande Stefano Coletti och gjorde sedan en attack för att passera stallkompisen Jolyon Palmer upp på tredjeplatsen men fick ge sig.

I slutet hände det grejer. Coletti tog tillbaka fjärdeplatsen, men på sista varvet gjorde Marcus en ny attack på utsidan som var nära att lyckas. Men de sista centimeterna fattades och Marcus tvingades slå av och istället slank Johnny Cecotto och Max Chilton förbi. 

Men sjundeplatsen gav Marcus två poäng och han är därmed kvar på åttondeplatsen totalt på 106.

 - Jag ville visa alla att jag är en racerförare, och det gjorde jag, säger Marcus till sin egen fanclub på Facebook.

Italienaren Davide Valsecchi vann inför hemmapubliken och tog nu ett rejält grepp om mästerskapet inför finalen i Singapore. Valsecchi toppar tabellen på 227 poäng, och är nu 25 poäng före brasilianaren Luiz Razia som hade en misslyckad helg.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!