Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Ska till hallen och skrika mig hes"

F1-föraren Marcus Ericsson har gjort sig känd som en av Örebro Hockeys största supportrar. Nu berättar han om dramat som gör att han får se första åttondelsfinalen.

Man kan ta formel 1-föraren ur Örebro, men aldrig Örebro Hockey-supportern ur formel 1-föraren. Typ.

Därför var Marcus Ericsson kanske gladast av alla när hockeylaget genom att bortabesegra Modo med 3–1 samtidigt som Brynäs fick stryk i SHL:s allra sista omgång kravlade upp på åttonde plats i tabellen och därmed säkrade hemmaplansfördel i åttondelsfinalsserien mot HV71 som inleds i dag, torsdag.

– Jag satt hemma och var riktigt nervös, hoppades på att de skulle greja det så att det skulle bli hemmamatch på torsdag. Annars hade jag inte hunnit gå, för jag flyger till Australien (för F1-premiären nästa helg) på lördag, och då kanske jag inte hade hunnit se någon mer match på plats på hela säsongen, berättar Marcus.

– Men det här blev ju helt perfekt. Nu ska jag ned till hallen och skrika mig hes.

Ericsson är alltid på plats på matcherna i Behrn arena när han är hemma i Örebro, och umgås även privat med spelarna. Som på onsdagen, då han samåkte med skadade forwarden Johan Adolfsson till Stockholm, där Ericsson höll en stor pressträff medan Adolfsson skulle träffa en specialistläkare.

Ericsson har också följt Örebro Hockeys toppar och dalar under säsongen från nära håll.

– Jag tycker att det är fantastiskt kul att det blir en fortsättning på säsongen, och jag hoppas att de klarar att slå ut HV också, säger han.