Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sköna besked: Bilen hel efter Nasrs krasch

Felipe Nasr kraschade under fredagens F1-test i Barcelona. Men Sauberteamet hann laga den – och fredagens körning för Marcus Ericsson är inte hotad.

Annons

Efter att ha fortsatt den galna trenden från Jerez och varit snabbast av alla team under förmiddagen tog det tvärstopp för Sauber, där Marcus Ericssons teamkompis Felipe Nasr på torsdagens test, under den första eftermiddagen i Barcelona.

Strax före 15-tiden körde Nasr ihop med Williams testförare Susie Wolff under ett omkörningsförsök, och bakdelen av Sauberbilen såg rejält tillknycklad ut. Då såg det osannolikt ut att det schweiziska teamet skulle få ut bilen på banan igen under torsdagen – och det talades till och med om att Marcus Ericssons körning fredag–lördag var hotad – men mindre än tre timmar senare var Nasr tillbaka på banan med reparerad bil.

Någon bästatid blev det däremot inte för Nasr, som i och med incidenten fick nöja sig med dagens femte bästa tid, 2,3 sekunder bakom överraskande testsnabbaste Lotusföraren Pastor Maldonado.

Även Ferraris Kimi Räikkönen, Red Bulls Daniel Ricciardo och Force Indias Sergio Perez noterade bättre tider. Dagens stora skräll var annars att regerande världsmästaren Lewis Hamilton avbröt testet redan efter elva varv på grund av sjukdom, och att Pascal Wehrlein, som inlett dagen bakom Force Indias ratt, då blixtinkallades som ersättare i Mercedes.

Mer överraskande då att Nasr trots kraschen hann göra näst flest varv av alla förare – 79 stycken jämfört med Max Verstappens 94.

Marcus Ericsson kommer alltså att köra under dag två och tre – fredag och lördag – av fyradagarstestet i Barcelona.