Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sköna uppkörning

Den stora snackisen efter söndagens sprintrace i GP2-serien var Marcus Ericsson. Han startade i kön, som 21:a. I mål var han sjua.

Annons

Kumlaföraren svarade för ett kanonlopp i en tävling som höll mycket hög klass. Och för stunden kunde han glömma teamets båda missar tidigare den här helgen, bensinstoppet i kvalet och fel beslut om depåstopp i lördagens lopp.

– Skönt att få visa vad man går för. Det var bra fart i bilen, säger Marcus som hade loppets snabbaste varv och därmed också kunde kvittera ut två extrapoäng. Totalt blev det fyra poäng i loppet.

Men det hade kunnat bli en ännu bättre placering. Efter en grymt bra start, där Marcus tämligen omgående var uppe på 14:e plats, höll han på att råka illa ut när monegaskerna Stefano Coletti och S Richelmi krokade ihop.

– Jag fick väja rejält för att inte köra på Colettis bil, men det blev ändå en touch. Så där tappade jag några placeringar, fick köra om samma bilar en gång till, berättar Marcus.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!