Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus sladdade av i Monaco

Marcus Ericsson sladdade av, orsakade gulflagg – men klarade sig från att krascha sin Caterham när första träningspass inför Monacos GP.

Annons

Caterham gjorde som de flesta andra stallen under torsdagens andra träningspass i Monaco: De väntade, väntade och väntad på att banan skulle torka upp efter en regnskur, och först de sista fem minuterna av det 90 minuter långa träningspasset kom Marcus Ericsson och stallkompisen Kamui Kobayashi nära.

Då, redan på andra riktiga varvet, var katastrofen nära.

Ericsson sladdade av i en av kurvorna och var ytterst nära att gå in i muren. Men Marcus räddade upp det hela, och förutom att han orsakade gulflagg skedde ingen skada. Ericsson kunde fullfölja det lilla som var kvar av träningen, och hann med 1,5 varv till.

Marcus var, på grund av incidenten som hindrade honom från att köra särskilt många fullfartsvarv, näst långsammast under den andra fria träningen med endast Ferraris Kimi Räikkönen, som tvingades bryta tidigt med motorbekymmer, bakom sig.

Under förmiddagens 90-minuterspass gick det betydligt bättre. Ericsson var då nästan halvsekunden före Kobayashi, hade dessutom Marussias Max Chilton bakom sig och körde flest varv av samtliga förare, 40 stycken.

Mercedes dominerade det första träningspasset, VM-ledande Lewis Hamilton snabbast 32 tusendelar före stallkompisen Nico Rosberg och över två tiondelar före testtrean Daniel Ricciardo. På andra träningen smög dock Ferraris Fernando Alonso in före Hamilton.

Läs mycket mer om Marcus i fredagens NA, papperstidnignen!