Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus snabb i Barcelona: "Känns grymt bra"

Marcus Ericsson genrepade inför GP2-premiären med att vara näst snabbast på det sista officiella testet i Barcelona.
– Det känns grymt bra inför säsongen, säger racerföraren från Kumla.

Annons

Om två veckor inleds GP2, serien närmast under formel 1, på Sepang International Circuit i Malaysia. Marcus Ericsson har tagit över fjolårsmästaren Davide Valsecchis Dams-bil med nummer 1 och har under två veckors testande i Spanien visat att han blir att räkna med.

På Jerez-banan förra veckan var närkingen sexig värre. Topp-sex under samtliga sex testpass.

Han följde upp med att vara näst snabbast av alla under tre nya testdagar i Barcelona.

Marcus slog till med en topptid, 1.29,217 på varvet, under förmiddagspasset sista testdagen och var ett tag i ledning. Men Stefano Colletti, som kör för Rapax-teamet, lyckades få till en ännu bättre tid, 1.29.055.

- Viktigt för teamet att visa kapacitet sista dagen. Dams är rätt annorlunda mot mitt förra stall iSport. Dams ställer höga krav. Det är bara vinst som gäller, annars är de inte nöjda. De är riktiga vinnare, säger Marcus.

Problem i regnetNågot Marcus fick känna av under de inledande två testdagarna i Barcelona. Då föll regnet över Katalonien vilket gav mästarstallet och Marcus problem.

- Det var kallt, regnigt och blåsigt och vi fick inte regndäcken att fungera. Vi fick inte alls ordning på det och det var inte så jättemuntert. Därför var det skönt att vi fick visa kvalitet sista dagen, säger han.

Marcus är en av huvudfavoriterna i årets mästerskap och en topplacering krävs om formel-drömmen ska leva vidare.

- Som jag ser det blir det tre stycken som slåss om segern i år. James Calado, Filipe Nasr och jag. Sen tror jag att Jolyon Palmer kommer att visa framfötterna och det kommer alltid någon överraskning. Det blir otroligt tufft, säger han.

Marcus inser att han måste förbättra sina kval inför loppet betydligt.

- Kan jag snitta topp-sex i kvalen blir jag att räkna med, lovar han.