Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus startar som tolva

Marcus Ericsson kämpade till sig en plats i andra kvalomgången. Väl där fick han ge sig, men var ändå snabbare än stallkamraten Felipe Nasr.

Annons

Det blev en tuff kamp för Marcus att ta sig vidare till den andra kvalomgången. Han såg ut få kriga med Fernando Alonso om den sista platsen, men ett mycket starkt sista varv skickade upp Marcus på elfte plats. Även Alonso tog sig vidare efter att Ferraris Sebastian Vettel misslyckats helt.

Där fortsatte Marcus att utmana, men hade ändå en bit kvar upp till tiondeplatsen som innebär en plats i tredje kvalomgången. Marcus hade till slut 13:e bästa tid och var två placeringar före stallkamraten Felipe Nasr. Men Marcus flyttas upp en placering i och med att Max Verstappen bestraffas för en incident i Monacos GP. Holländaren flyttas tillbaka i startordningen och har dessutom tidstillägg att vänta.