Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus testade nya vingen - bakom stallkompisen

Marcus Ericsson var efter stallkompisen Felipe Nasr på fredagens båda tidsträningar inför Storbritanniens GP på Silverstone.

Sauberteamet kör med en uppdatering på Ferrarimotorn (turbon) under helgens tävling. Dessutom testade Marcus Éricsson den nya bakvingen som helt överraskande dök upp och fick till att börja med ägna mer tid åt att samla information och data till teamet än att hålla full gas. Marcus genomförde 19 varv på fredagens första fria träning och klockades då för tiden 1,36,003 under sitt snabbaste varv.

Det placerade honom på 20:e plats efter den 90 minuter långa träningen på Silverstone.

Stallkompisen Felipe Nasr var 17:e och bakom sig hade Ericsson endast Manorförarna Pascal Wehrlein och Rio Haryanto.

– Det är goda nyheter att vi testat vår nya bakvinge här i Silverstone i FP1. Vi kunde samla en hel del uppgifter, som vi nu måste analysera och förstå ordentligt. Å andra sidan kunde jag bara göra en stint på morgonen, säger Marcus i ett pressmeddelande

Under den andra tidsträningen, med gamla vingen, körde Ericsson 36 varv och han putsade då sin bästa tid till 1.34.722. Det gav honom 19:e plats, före Reanults Kevin Magnussen och  Manors Rio Haryanto. Felipe Nasr slog då till med 14:e tid, 1.34,154, och var återigen före sin stallkompis.

– I FP2 hade vi ett hektiskt program med korta och långa körningar på medium samt på mjuka däck, säger Marcus.

Sedan Mercedesförarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton körde ihop på sista varvet i Österrikes GP senast  har stallchefen Toto Wolff slagit näven i bordet och ställt ultimatum, uppger TT.

Enligt BBC har Wolff "gett förarna råd om hur de ska uppföra sig på banan", men också antytt att förarna riskerar bestraffningar om de inte sköter sig. Det ska i så fall handla om böter eller avstängning. I tre av de fem senaste loppen har de båda haft närkontakt på banan. Det återstår att se om de båda lyssnar på sin stallchef i stridens hetta på Silverstone.

Hamilton var snabbast under båda fredagens träningar. I det första racet skuggades han av Rosberg, som bara var 33 hundradelar efter.

I det andra – där Rosberg fick tekniska problem med bilen och inte kom ut alls på banan – var Red Bull-stallets Daniel Ricciardo tvåa.

Det skiljer elva poäng mellan mästerskapsledande Rosberg och jagande Hamilton inför den tionde av 21 tävlingar.