Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus tolva i kvalet: "Besviken"

Marcus Ericssons GP-kval i Österrike tog slut i andra omgången. 

Marcus Ericsson lyckades ta sig igenom den första kvalomgången i GP-kvalet i österrikiska Spielberg under lördagen. Något nytt avancemang blev det dock inte, utan efter att ha slutat som tolva i den andra omgången fick han ge sig för dagen.

Kumlasonen kommer preliminärt att starta som elva i söndagens F1-tävling, som börjar 14.00, på den klassiska Red bull ring-banan. Ryske Daniil Kvyat flyttas ned från en åttonde till en 18:e plats.

– Det kändes bra kvalet igenom, men jag fick inte till det på sista varvet. Jag är rätt besviken nu, säger Ericsson i Viasats direktsändning.

För Ericssons stallkamrat i Sauber, Felipe Nasr, gick det desto bättre. Han kom på en sjundeplats i runda nummer två, och tog sig vidare till den tredje och sista kvalomgången. Nasr går ut som åtta i morgon, söndag.