Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus tvingades bryta testet

Han hann 66 varv. Men sedan tvingades Marcus Ericsson bryta dagens formel 1-test i Bahrain på grund av tekniska problem.

Annons

Nej, de tekniska problemen slutar inte att förfölja Caterhamstallet och Marcus Ericsson.

Under onsdagens F1-tester i Bahrain tvingades Ericsson bryta på grund av problem med ERS, alltså systemet som omvandlar energi från bromskraft och överbliven värme till motorkraft, och missade de sista 1,5 timmarna av testet.

Ericsson var ändå relativt nöjd med dagen, där han hann med 66 varv under 13 stintar på banan.

– Trots att vi hade problem på eftermiddagen så hann vi med en hel del jobb i dag, och alla är ganska nöjda med vad vi åstadkommit. Framförallt var förmiddagspasset bra för oss. Vi gick igenom en testplan som startade med jobb med aerodynamiken och fortsatte med jobb med bromssystemet som gav oss en hel del intressant information. Vi hade egentligen inga problem, så vi klarade av det mesta av förmiddagens testprogram, säger Marcus i ett pressmeddelande.

– På eftermiddagen startade vi med ett antal varv där vi jobbade med aerodynamiken, och sedan startade vi det sista planerade testet. Men då fick vi ett problem och stannade bilen i kurva åtta. När vi fick tillbaka bilen till garaget visade det sig att det var elektriskt problem med ERS-systemet, men vi hade inte nog med tid för att fixa det innan testet var över.

Ericsson noterade den åttonde bästa varvtiden av de elva förarna på onsdagen, och hann med tredje flest varv. Mercedes Lewis Hamilton, som vann söndagens GP på banan, var nästan 2,5 sekunder snabbare än alla andra förare på tisdagen och hann överlägset flest varv, 111 stycken.

Tvådagarstestet, där tredjeförare Robin Frijns körde den första dagen, är nu avslutat, och formel 1-säsongen går vidare med Shanghais VM-deltävling helgen 18-20 april.