Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus utklassade Nasr igen – trots problemen

För första gången någonsin intog formel 1 Baku. Men vissa saker var precis som vanligt. Som att Marcus Ericsson dominerade sin teamkompis Felip Nasr.

Annons

Örebroföraren Marcus Ericsson har varit snabbare än teamkompisen Felipe Nasr i fem av sex kval den här säsongen, och varit först i mål i samtliga fyra race där Ericsson nått målflagg.

När F1-cirkusen för första gången någonsin intog stadsbanan i Azerbaijdzans huvudstad Baku på fredagen visade Kumlasonen återigen klass i förhållande till sin brasilianske kollega.

I första tidsträningen noterade Ericsson 1.50,473, vilket trots att den var över fyra sekunder långsammare än regerande världsmästaren Lewis Hamiltons bästatid räckte till en 15:e-plats för svensken, medan Nasr var 1,3 sekunder bakom och näst långsammast av alla.

I andra tidsräningen slipade Ericsson av 2,7 sekunder på den tiden när han noterade 1.47,772. En tid som var 3,549 långsammare än Hamiltons bästa, men 0,3 bättre än Nasrs. Ericsson var 19:e bil i det testet, Nasr 22:a och sist – och det trots att Marcus tvingades köra med sin reservmotor och på grund av motorbytet missade de första 40 minuterna av den 90 minuter långa testsejouren.

– Omedelbart efter första passet tvingades man sätta i testmotorn, som är en riktigt gammal sak, det var den första han hade i år. Problemet var att avgassystemet gick sönder, vilket innebar att det blev överhettat och att vitala delar i den bakre regionen tog skada, säger Marcus rådgivare och Viasats expertkommentator Eje Elgh till tv-kanalen.

Racehelgen i Baku fortsätter med sista tidsträningen och kvalet på lördagen, och avlsutas med racet på söndag.