Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus utklassade stallkompisen - men startar sist

Marcus Ericsson spöade stallkompisen med över sekunden - men startar ändå sist i Kanadas GP.

Annons

- Frustrerande att precis missa Q2 för andra helgen i rad men jag tycker ändå att det var en bra insats, säger Marcus till Viasat.

Efter incidenten i Monaco senast, där Marcus Ericsson och Felipe Nasr körde på varandra, har det varit en frostig stämning i Sauberteamet.

På fredagens båda träningspass var Nasr snabbare än Ericsson, men på lördagen var det ombytta roller.

Efter att ha varit snabbare än Nasr på det tredje träningspasset slog Ericsson till och var över sekunden snabbare än sin stallkompis i kvalet.

Ericsson hade 19:e tid och Nasr 20:e. Båda blev dock utslagna i den första kvalomgången, Q1.

Marcus hade en bra tid på gång på sitt sista varv i Q1 men då blev det gulflagg efter att Manorföraren Rio Haryanto kraschat.

- Vi åkte lite länge på första setet däck men sen gick vi in och satte på det sista setet och kom ut några minuter senare än de andra. Det var synd för jag tror att det fanns lite mer tid i bilen, säger Marcus.

Eftersom Marcus har en bestraffning hängande över sig efter incidenten i Monaco flyttas han ner tre placeringar i starten av söndagens lopp. Det betyder att Örebroföraren startar sist, 22:a. Danske Renaultföraren Kevin Magnussen tvingas dock starta från depån på grund av en krasch på fredagens träning.

- Det visste jag om innan så det är inget jag lagt någon energi på, säger han om bestraffningen.

- Jag startar sist och det kan bara gå framåt därifrån. Men som sagt, jag tycker att det var ett helt okej kval och jag var betydligt före teamkollegan också.

Ja, Nasr hade det riktigt kämpigt – det skilde väldigt mycket tid mellan er?

- Mm, det är bra.

Nasr flyttas fram en placering och startar från 19:e position.

Tankarna inför söndagens lopp?

- Det är klart att det blir ett tufft race och vi får se hur vi står oss. Vi kommer att fajtas med Renault och Manor. Haas har inte varit jättesnabba i helgen men de ser lite snabbare ut på long-runs. Så det kan bli svårt att rå på dom.

- Det gäller att göra ett bra race och ta tillvara på möjligheterna. Sen får vi se vad vädret gör, det finns chans till regn, och då kan allt hända, säger Marcus Ericsson till Viasat.