Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus utslagen: "Inte acceptabelt"

Utslagen i Q1, det första kvalet, och en halv sekund långsammare än stallkamraten Felipe Nasr. Marcus Ericssons bistra verklighet.

Annons

- En halv sekund bakom Nasr, det är inte acceptabelt. Marcus måste hitta ett sätt med sina ingenjörer att optimera det paket han har. Som det ser ut ju nu är inte tillräckligt bra, så är det bara, säger Eje Elgh i Viasat Motor.

Tuffa ord av Elgh, som utöver jobbet som expertkommentator också är Marcus Ericssons manager, eller rådgivare.

Det blev alltså ett kort kval för Kumla-sonen, som bara fick två försök på sig att ta sig vidare till Q2. Det första helt okej, det andra inte tillräckligt mycket bättre.

- Jag hade förstås hoppats kunna få ut mer av bilen i dag, efter en ganska långsam träning i går. Första försöket var okej, det andra snabbare, men inte tillräckligt mycket snabbare i jämförelse med konkurrenterna, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Han slutade på 16:e plats, ingen lätt position att starta i från då Spaniens GP i Barcelona avgörs under söndagens eftermiddag.

- Först och främst får vi försöka analysera vad vi kan göra mer med bilen, men också fokusera på att få till ett så bra race i morgon som möjligt. En bra start är alltid viktigt, men sedan handlar det om ett långt race och då gäller det att lyckas hålla däcken vid liv.

- Det blir tufft att ta poäng, men mycket kan hända under en tävling, konstaterar Marcus.