Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Väldigt stolt"

15.09 på tisdagen kunde Kumlakillen Marcus Ericsson så rulla ut för att genomföra sina första tester som F1-förare för Caterham i Jerez.

Annons

8.45 skulle testerna inför årets säsong ha inletts för Kumlakillen Marcus Ericsson, som för en vecka sedan, efter en längre tids spekulationer, blev helt klar för Caterham.

Men de planerna gick om intet efter att mekanikerteamet stött på problem . Och testerna flyttades fram.

Enligt Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist, som talat med Caterhams team manager Graeme Watson, berodde det på ett sent motorbyte i går kväll och nya regler med kylningen vilket försenade starten av testerna. Det skriver Blomqvist på sin blogg hos Teknikens värld.

"Vi kommer tyvärr att tvingas skjuta upp vår start på grund av svårigheter i sista minuten med att nita samman allt. Så ni som väntade er att se bilen 8.45 måste vänta lite längre", skrev Caterham på Twitter.

"Vi ber om ursäkt. Utmaningarna som medföljer en helt ny bil har konspirerat mot oss i dag... men vi jobbar på det!"

Men så, 15.09, rullade Marcus ut på banan i spanska Jerez.

Omkring en timme senare, efter ett testvarv, skrev Marcus på twitter:

"Har precis kört mitt första varv som Caterhams F1-förare. Ett väldigt stolt ögonblick! Inledningsvis känns det bra, men nu börjar det hårda jobbet."