Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Vi lärde oss inget alls"

En besviken Marcus Ericsson efter inställda träningspassen inför F1-premiären.

Regn och vind ställde till det för Marcus Ericsson på träningen inför helgens formel 1-premiär i Melbourne.

- Det har inte alls blivit en produktiv dag för vår del. Det är tråkigt när det är så, säger han till TT.

Marcus Ericsson hade 15:e bästa tid under första träningen. Och det var en besviken Sauberförare som träffade TT efteråt.

- Egentligen kunde vi inte lära oss något alls. Jag gjorde kanske två varv någorlunda. Då skulle jag ladda på lite hårdare och då blev jag inkallad till depån som en säkerhetsåtgärd från teamets sida. Det fanns inte så mycket som vi kan ta med oss från dagens aktiviteter tyvärr.

Det andra träningspasset körde han inte alls, som en av ganska få förare. Regnet öste under början av passet, för att sedan avta medan passet avslutades i sol.

- Vi tyckte inte att det var värt att gå ut och köra under de förhållanden som det var under andra träningen, så nu hoppas vi att vädret är bättre under morgondagen (lördagen) och på söndagen, säger han.

Vad innebär det att träningsdagen blev så här?

- Det är klart att man startar lite bakom, men det är väl likadant för alla. En del har kört några fler varv, men det är ganska missvisande när det varit sådana väderförhållanden som det varit i dag. Jag tror att alla får börja från noll i morgon. Det är klart att det blir lite mindre körning innan kval och race, men det är bara att gilla läget.

Tredje träningspasset körs på lördagsförmiddagen och några timmar senare är det kval inför söndagens GP.

Vad hoppas du på?

- Jag hoppas på solsken, eller i alla fall torrt väglag. Det blir viktigt på tredje träningen att få så många varv det bara går och gå ut och köra ett bra kval sen.

Men regerande mästaren Lewis Hamilton visade klassen direkt.

Vädret gäckade förarna under fredagens träningspass inför helgens GP. Ena minuten var det hällregn, sedan sprack det upp och blev sol. Lewis Hamilton, Mercedes, var snabbast både under det första och det andra träningspasset.

- Jag kan köra i alla fall, det är en bra sak, säger den brittiske stjärnföraren med ett skratt efter andra träningspasset. Även om han föredrar torra banor säger han att det inte spelar särskilt stor roll.

- Jag älskar de förhållandena, det handlar om hur du ser banan, hur du ser linjen, hur du känner det. Hur du måste anpassa dig kurva för kurva, säger han.

Brittens stallkamrat Nico Rosberg fick sladd och körde sönder främre vingen under det andra träningspasset.