Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsminuter fällde Degerfors – föll i hemmapremiären

Två insläppta mål inom loppet av fyra minuter.
Det lyckades aldrig Degerfors hämta sig från utan föll i hemmapremiären av superettan mot Halmstad med 1–2.

Annons

Den långa och kalla vintern har medfört problem med flera lags gräsplaner. Bland annat tvingades Halmstad flytta sin premiär mot Helsingborg då mattan på Örjans Vall inte var i spelbart skick.

Och Degerfors fick spela sin premiär borta mot Öster i Borås sedan gräset på Myresjöhus arena inte heller var i tillräckligt bra skick.

I Degerfors däremot har de lyckats få gräset på Stora Valla i så pass bra skick att lördagens hemmapremiär mot Halmstad kunde genomföras som planerat.

Men det började inte alls bra för hemmalaget där Andreas Hadenius kunde sätta 1–0 i den 20:e matchminuten. Och bara fyra minuter senare satt 2–0 från Gabriel Gudmundsson efter fin upprullning där veteranen Johan Oremo spelade fram Gudmundsson till öppet mål.

Degerfors hade dock svar på tal när Oliver Ekroth nickade in reduceringen i matchminut 33 på passning från Sargon Abraham. Ekroths andra mål på lika många matcher.

Den andra halvleken blev sedan till en lång kvitteringsjakt för Degerfors och det saknades absolut inte chanser. Bland annat fick Viktor Götesson ett friläge men Malkolm Nilsson i Halmstad stod för en kvalificerad räddning.

Hemmalaget låg på men förgäves. Halmstad höll undan till seger, 2–1. För Degerfors innebar det här första förlusten för säsongen.

Degerfors–Halmstad 1–2 (1–2)

Mål: 0–1 (20) Andreas Hadenius. 0–2 (24) Gabriel Gudmundsson. 1–2 (33) Oliver Ekroth.

Varningar. Degerfors: Inga. Halmstad: Andreas Hadenius, Gabriel Gudmundsson, Dida Rashidi.

Domare: Johan Krantz.

Publik: 1582.