Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsstart på F1-jakten - Marcus bara 13:e i Malaysia

Det är nu eller aldrig för Marcus Ericsson i jakten på en formel 1-plats, men 21-åringen från Kumla fick en mardrömsstart på GP2-säsongen. 13:e plats i premiärloppet i Malaysia, utklassad med över minuten av segrande brasilianaren Luiz Razia.

Annons

- Riktigt tung start, men jag kan inte gräva ner mig och tycka synd om mig själv. Jag vet vad jag kan, säger Marcus till NA.

Marcus Ericsson reste till Kuala Lumpur med en positiv känsla i kroppen, men premiären på Sepang International Circuit natten mot lördagen, svensk tid, blev inte alls vad han hoppats på.

Problemen började redan i fredags då Marcus underpresterade i kvalet och slutade på 20:e plats.

- Då stämde varken bilen eller min körning. Efter kvalet såg vi att det var problem med bromsarna och det rättades till till loppet, berättar Marcus.

Miss i depåstoppet

Han inledde lördagens lopp piggt, fick en bra start och körde snabbt upp sig till 13:e plats. Efter det obligatoriska depåstoppet var Marcus elva med häng på poängplats. Lovande så långt.

- Jag hade häng på förarna på plats fyra till nio och målet var att bli topp-åtta, men varken jag eller min stallkompis Jolyon Palmer hade någon fart alls efter depåstoppet. Vi bytte bakdäcken medan många andra bytte alla fyra däcken. Våra framdäck tog helt slut och vi var otroligt långsamma, konstaterar Marcus.

Före stallkompisen

Enda trösten var att Marcus var före sin stallkompis i iSport, Jolyon Palmer, som tvingades starta loppet från depån sedan han fått motorstopp på formationsvarvet. Palmer slutade nu på 17:e plats.

- Ja, ska man hitta nåt positivt så är det väl det. Och så har vi i alla fall vackert väder. Nästan så illa känns det...

Arden-föraren Luiz Razia vann premiären, 7,8 sekunder före Dams-föraren Davide Valsecchi och med Carlins Max Chilton som trea.

Marcus Ericsson får nu starta från 13:e position i söndagens kortare lopp.

- Jag hoppas på poängplats. Numera får de åtta bästa poäng i sprintloppet, tidigare var det bara de sex bästa, påpekar han.