Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marken vid Rävgången är redan förorenad

Är det en följd av minnesförlust, vet inte politiker och tjänstemän eller förstår de inte hur miljön har skadats genom att anlägga tippar på olämplig sjö nära mark?

Jag läser med förvåning i NA att man tycker att det är problem att ordna med parkering vid Rävgången eftersom detta klassas som ett miljöområde.

Den minnesgoda minns att det finns hemska saker tippade under täckskiktet av jordmassor på de gamla tipparna nedanför Reningsverket, Oljehamnen och senaste aktuella Vena.

Samtliga egna vattentäkter alltså brunnar blev förstörda på Vena, förorenade av lakvatten från tippen och lakvattnet gick ut i hemfjärden.

Nu kallar man detta område som inte sanerats för ett miljöområde och anser att några bilar skall förorena. Dessutom ställer man onaturliga krav för att få anlägga enskilda avlopp till byggnaderna på Vena trots att det fortfarande kommer lakvatten från tippmassorna.

”Arne P”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel