Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus Allard: Jag vill lösa de stora samhällsproblemen

Replik

Lars Ströman och NA fortsätter sin kampanj mot mig och Örebropartiet (ÖP). Senast i raden av artiklar har vi nu ”Massmördaren Lenin är föredöme för Örebropartiets Markus Allard” (Ledare, NA 13 maj).

Veckan innan det rasade Ströman över att jag och Springare delat ut skyddsvisir till utsatta hemvårdsanställda som förvägrats adekvats skyddsutrustning av chefstoppar som också försökt förbjuda de anställda från att vittna om missförhållanden i kommunen. ”Populistiskt jippo” kräkte Ströman ur sig. I samma veva publicerade NA nyhetsartiklar som insinuerade att jag skulle ha ”brutit mig in” på äldreboenden för att sprida Corona.

I ett samtal som publicerats på Örebropartiets Facebook och Youtube kan man höra hur NA-journalister reagerar när man misstänker tidningen för att fulvinkla.

Nu har jag köpt in skyddsutrustning för min politikerlön. Bra? Nej, absolut inte!

Tidigare har Ströman ljugit om att jag använder ”skattemedel” för att finansiera ”populistiska PR-jippon”. Det handlar då om att jag lägger undan en del av min egen lön i syfte att gagna Örebroarna, då ÖP som bekant är det enda partiet som röstade för att halvera politikerlönerna. Även det dåligt och populistiskt, enligt Ströman.

Nu har jag köpt in skyddsutrustning för min politikerlön. Bra? Nej, absolut inte! Alltihop bör istället förstås som en del av en ondskefull komplott, som ingen annan än galaxhjärnan Ströman sett igenom! Varmed ni alla måste varnas för vad det egentligen handlar om: potentiella planer om massmord…

Även om jag kan hålla med SD i vissa sakfrågor så tycker jag att partiet är alldeles för tandlöst.

I mars publicerades nämligen en intervju med mig, gjord av journalisten Jonas Hållén, på Katerina Janouchs katerinamagasin.se.

I intervjun snackade vi bland annat om SD och att de målas ut som en motpol till det politiska etablissemanget. Något SD får både ris och ros för. Jag håller inte med om att SD är ett fullgott alternativ, varmed jag grundat och byggt ett eget parti. Även om jag kan hålla med SD i vissa sakfrågor så tycker jag att partiet är alldeles för tandlöst. Detta gäller speciellt på kommunal- och regional nivå. Man förmår inte att till fullo kanalisera den sorg, vrede och uppgivenhet som många av de svenska väljarna känner inför den förda politiken.

Det saknas helt enkelt, är du med nu Ströman, tillräckliga killer instincts. Därav jämförelsen med att de inte når upp till att vara den ”Lenin” de ofta målas ut som. De är blott en svagare variant. En Kerenskij.

Att det är så jag menar framgår tydligt om man läser den intervju som Ströman och NA fulryckt citaten från.

På så sätt hoppas jag att vi kan bidra till en ny rörelse i det här landet. En mer jordnära sådan, som går bortom höger-vänster-dravlet.

Jag uppmanar folk runt om i landet att bygga lokala partier och föra konkret sakfrågepolitik utifrån lokala förutsättningar. Som Örebropartiet. På så sätt hoppas jag att vi kan bidra till en ny rörelse i det här landet. En mer jordnära sådan, som går bortom höger-vänster-dravlet. Som fokuserar på de faktiska problemen och hur vi ska lösa dessa.

Det är dock oundvikligt, om man ska kunna lösa de stora samhällsproblemen, att man kommer komma i konflikt med den etablerade elit som huserar inom politiken, myndigheterna och media. Denna elit vill nämligen göra allt annat än att adressera de problem som de själva skapat och tjänar på. Lars Strömans propagandatexter ska förstås i relation till detta.

Så om ”Massmördaren Lenin är föredöme för Örebropartiets Markus Allard” kan vi väl samtidigt konstatera att det sovjetiska statspropagandaorganet Pravda är föredöme för Nerikes Allehanda ...

Ströman vill inte prata om de verkliga problemen. Han vill prata om allt annat än just det. Det är därför han googlar upp en över två månader gammal intervju och rycker citaten från sitt sammanhang i syfte att smäda.

Så om ”Massmördaren Lenin är föredöme för Örebropartiets Markus Allard” kan vi väl samtidigt konstatera att det sovjetiska statspropagandaorganet Pravda är föredöme för Nerikes Allehanda, i deras iver att kräla inför makten och göra allt annat än att fokusera på problemen och bemöta i sak.

Varför bemöter NA aldrig Örebropartiet i sak? Vad är NA rädda för ska hända?

NA fick massiv kritik för det här i sitt kommentarsfält på Facebook under Strömans artikel. Många anser att NA sjunker lägre och lägre för var dag som går. Då valde NA att helt ta bort artikeln och alla kommentarerna från Facebook.

Kämpa NA! Kämpa!

Markus Allard

Örebropartiet, partiledare och kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel