Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus Allard: NA driver en kampanj mot Örebropartiet

Annons

Nerikes Allehanda fortsätter sin kampanj mot Örebropartiet. Det som är fel med ÖP denna gång är att jag i egenskap av kommunalråd för partiet, väljer att donera 16 000 kr i månaden till social verksamhet.

Vi i ÖP driver som bekant frågan om sänkta politikerlöner, något vi även initierade 5 voteringar om i januari. Vi var det enda partiet som röstade för att sänka politikerlönerna till 50, 60, 70 respektive 80 procent av nuvarande nivå, vartefter respektive yrkande röstats ner av de andra partierna i KF. I den sista, femte voteringen, att sänka till 90 procent av nuvarande nivå röstade även SD för vår linje. MP och V, som sagt sig vilja sänka politikerlönerna, la ner sina röster.

Det stod inte en rad om detta i NA, trots att V-politiker i NA:s kommentarsfält skriver att det är ”populism” att sänka politikerlönerna lokalt.

På fyra år kommer jag ha skänkt cirka 800 000 kronor till att hjälpa örebroare i sin vardag. Bra, eller dåligt? Ja, gissa!

Sedan januari tjänar jag som kommunalråd i Örebro 66 900. Vi i Örebropartiet vill halvera detta arvode. Jag får ut 41 000 kr efter skatt, av dessa behåller jag 25 000 kr, den summa jag skulle fått efter skatt om jag tjänat hälften det vill säga 33 450.

Vad vi ska göra med resterande 16 000 kr driver vi en kampanj om, vi tar in förslag från örebroarna. De mest populära förslagen har hittills varit att vi borde hjälpa pensionärer, men gärna hemlösa också. På fyra år kommer jag ha skänkt cirka 800 000 kronor till att hjälpa örebroare i sin vardag. Bra, eller dåligt? Ja, gissa!

Ofrivillig ensamhet är ett problem och även att många äldre inte får tillräcklig motion.

Ett PR-jippo för skattepengar, att likställa med utdelning av bullar, skriver NA:s Lars Ströman i en sedvanligt raljant och lögnaktig ledartext. För det första är det inte ett PR-jippo, eller tycker du att vi fått mycket publicitet från er i lokalmedia angående detta?

Med stavgångsprojektet hoppas vi kunna förbättra äldres fysiska och psykiska hälsa. Ofrivillig ensamhet är ett problem och även att många äldre inte får tillräcklig motion. Om någon sjukgymnast eller liknande läser detta så hör av dig, jag har en deltidstjänst att erbjuda som stavgångsledare! Vi planerar även för fler projekt.

För det andra, det här med skattepengar. De kommunalråd som behåller hela sin lön och anser att lönerna är i rimlig nivå, eller kanske för låga. När de konsumerar något, kommer du rapportera det som att de köper X eller Y för skattepengar då, eller är det bara skattepengar när det gäller ”den där Allard”?

Då förstår jag varför ni inte skrivit om vår motion och då menar jag inte när vi försökte sänka politikerlönerna eller stoppa kulturkvarteret, eller de blocköverskridande samtal som vi lyckats få till mellan partierna i syfte att kringgå staten för att kunna stänga de islamistiska skolorna och allt annat ni valt att inte skriva om.

Ni förstår ju uppenbarligen inte skillnaden mellan de två alternativen?

Nej, jag syftar på den motion vi la igår (28/8) nämligen att politiker hädanefter ska betala för sitt hittills skattefinansierade fika (sedan januari har örebroarna betalat 70 000 bara för KF:s fika) på egen hand. Ni förstår ju uppenbarligen inte skillnaden mellan de två alternativen?

Och så kan det vara, då kan vi säga som så att jag hjälper örebroare i sin vardag med ”skattepengar”, men då vill jag gärna också veta vad de andra kommunalråden gör med sina löner/örebroarnas skattepengar? Kommer Lars Ströman skriva om det eller kan det vara så att NA har en lite speciell inställning just gentemot Örebropartiet? Det hade i så fall förklarat en hel del. Bland annat varför er ansvarige utgivare fortfarande inte bett om ursäkt för när han publicerade en text av sig själv som gick ut på att vår politiker Peter Springare är ett hot mot demokratin.

Markus Allard

partiledare och kommunalråd för Örebropartiet

Svar direkt:

Då är det inte längre de folkvalda som bestämmer över pengarna, det blir just ett partistyrt PR-jippo.

Bedriver NA:s ledarsida kampanj mot Örebropartiet? Örebropartiet har nämnts i ledartexter den 25 oktober 2018, den första februari 2019 och den 29 augusti i år.

Har NA dolt att Örebropartiet ville sänka politikernas arvoden? Nej, det fanns med i ledarartikeln den 1 februari i år. Och ja, Örebropartiet bedriver PR-jippo. Vitsen med sänkta arvoden måste nämligen vara att pengarna är kvar i kommunen. Då bestämmer de folkvalda hur pengarna ska användas. Men det vill inte Örebropartiet. Markus Allard tar ut hela sitt arvode och skänker bort 16000 kronor till partiet. Då är det inte längre de folkvalda som bestämmer över pengarna, det blir just ett partistyrt PR-jippo.

Och Anders Nilssons kritik mot Peter Springare byggde på ett konkret exempel där etablerade partier framställdes som gängkriminella.

Lars Ströman

politisk redaktör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel